Taulukko vanteenleveys

Taulukko alla näyttää mikä rengas sopii vanteelle, yleisesti.

Rengas ja vanne taulukko leveys

Vanteen leveys vaikuttaa suoraan siihen, millaisen rengaskoon voit valita. Erilaisille vanteen leveyksille on suositeltuja renkaiden leveyksiä. Vaikka yllä oleva taulukko antaa yleiskuvan suosituksista, on aina hyvä tarkistaa valmistajan ohjeet tai kääntyä ammattilaisen puoleen.

Miten vanteen leveys lasketaan?

Vanteen leveys on mitta, vanteen toisesta sisäreunasta toiseen. Tämän mittaaminen ei vaadi erikoistyökaluja. Voit käyttää viivainta tai mittanauhaa. Varmista, että mittaat sisäpuolelta sisäpuolelle, eikä vanteen ulkoisia osia oteta huomioon. On myös syytä mainita, että monissa vanteissa leveys on merkitty suoraan vanteeseen, jolloin erillistä mittaamista ei tarvita.

Miten renkaan leveys lasketaan?

Renkaan leveys on renkaan poikkileikkauksen levein kohta, joka on tyypillisesti sivupinnan ja sivupinnan välinen matka. Se ilmoitetaan millimetreinä ja löytyy usein renkaan sivusta. Esimerkiksi, jos rengaskoko on 205/55 R16, luku 205 ilmaisee renkaan leveyden millimetreinä.

Kun tiedät renkaan ja vanteen leveyden, voit verrata niitä yllä mainittuun taulukkoon. On tärkeää varmistaa, että renkaan leveys on vanteen leveyden sallimissa rajoissa.

 

Lähteet:

https://www.is.fi/autot/art-2000008126960.html

https://en.wikipedia.org/wiki/Rim_(wheel)