Kun auton renkaat alkavat kulua tai vuodenajat muuttuvat, on aika vaihtaa renkaat. Mutta kuinka kauan tämä prosessi oikein vie aikaa? Tämä riippuu monista tekijöistä, kuten tekijän kokemuksesta, käytetyistä työkaluista ja itse prosessista. Alla käymme läpi, kuinka kauan renkaiden vaihto kestää.

Renkaiden vaihdon kesto ammattilaisella

Monet meistä saattavat ajatella, että renkaiden vaihto on aikaa vievää ja ehkä jopa hankalaa ja likaista puuhaa. Kuitenkin moni ammattimies toteaa saman asian, mutta että ammattilaiset pystyvät vaihtamaan renkaat alle kymmenessä minuutissa, kun työtä tehdään kahdestaan ja kaikki sujuu kuin raiteilla. Tämä kuulostaa erittäin nopealta, mutta oikeilla työkaluilla ja taidoilla prosessi sujuu jouhevasti. Tietenkin monet työkalut ovat kalliita, eli jos vaihdat renkaat vain 2 kertaa vuodessa tulee sinun harkita onko se investointi sinulle sopiva vaiko ei.

Itse tehty renkaanvaihto: Opi ja tee

Vaikka monet meistä saattavat epäröidä ottaa pulttipyssyä käteen tai nostaa autoa korjaamonosturilla, renkaanvaihto voi olla palkitsevaa. On tärkeää tarkistaa renkaiden kunto ennen vaihtoa. Tämä voi paljastaa esimerkiksi liian pienet rengaspaineet tai kuluneet nastat. Korostamme, että on myös tärkeää tietää, mihin suuntaan renkaat pyörivät, ja asentaa paremmat renkaat auton takaosaan. Syynä tähän, että paras pito löytyisi takapyöriltä, jos perä lähtee viemään / liukumaan suuntaan tai toiseen. Koska suurin osa auton turvajärjestelmistä tasapainottavat takapyörien, pyörimisen, luisumisen ja muun perusteella.

Renkaiden vaihtamiseen liittyy monia asioita, kuten pulttien oikea kiristys ja rengasmerkintöjen huomioiminen. Yksinkertaisista ohjeista huolimatta, renkaiden vaihto voi olla aikaa vievää ja vaativaa. Kokemuksen ja harjoittelun myötä, aika renkaanvaihtoon lyhenee.

Ammattilaisen renkaiden vaihtopalveluiden hyödyt

Monet suosivat ammattilaisten renkaiden vaihtopalveluita turvallisuuden, nopeuden ja mukavuuden vuoksi. Ammattilaiset tarkastavat renkaat huolellisesti, varmistavat oikean rengaspaineen ja tarjoavat muita palveluita, kuten renkaiden pesua tai tasapainotusta. Tällöin voit olla varma, että autosi renkaat ovat turvalliset ja valmiit tiehen.

Renkaiden vaihtoaika voi vaihdella suuresti sen mukaan, tehdäänkö se itse vai ammattilaisen toimesta. Kokenut ammattilainen voi suorittaa työn nopeasti, kun taas ensikertalainen voi tarvita enemmän aikaa ja ohjausta. Riippumatta siitä, kumpaa vaihtoehtoa valitset on aina tärkeää varmistaa, että renkaat ovat turvalliset ja asianmukaisesti asennetut ennen kuin suuntaat tielle.

Lähteet:
https://yle.fi/a/74-20002811

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009523671.html