Leasing on vaihtoehto perinteiselle auton omistamiselle, erityisesti silloin kun halutaan välttää omistamiseen liittyvät riskit ja arvonalenemisen huoli. Kysymys siitä, milloin leasing auto kannattaa, vastaus löytyy usein henkilökohtaisista tarpeista ja ajotottumuksista.

Vapaus vastuusta – Leasingin vapauttava vaikutus

Leasingin kannattavuus korostuu tilanteissa, joissa ennakoitavuus ja mukavuus ovat avainasemassa. Jos ajoneuvon pitkäaikainen tarve on epävarma tai halutaan välttää arvon alenemisen aiheuttamat tappiot, leasing on houkutteleva vaihtoehto. Esimerkiksi, jos työmatkasi tai elämäntilanteesi muuttuu usein, leasing antaa vapauden vaihtaa autoa sopimuksen päättyessä ilman myyntiin liittyvää vaivaa.

Budjetin hallinta – Leasingin ennakoitavat kustannukset

Leasingin kuukausimaksu sisältää yleensä kaikki ajoneuvon käyttökustannukset, kuten huollot ja korjaukset. Tämä tekee menoista ennakoitavia ja auton ylläpidosta huolehtiminen on vaivatonta. Leasing sopii erinomaisesti niille, jotka arvostavat kustannusten selkeyttä ja haluavat välttyä yllättäviltä menoeriltä.

Uuden sukupolven autoilu – Leasing ja teknologian kehitys

Leasing sopii myös uuden teknologian, kuten sähkö- tai hybridiautojen kokeiluun. Lyhyemmän sitoutumisajan ansiosta kuluttaja voi testata uutta ajoneuvoteknologiaa ilman pitkäaikaista taloudellista sitoumusta. Tämä on erityisen kätevää ajatellen nopeasti kehittyvää autoilun markkinaa, missä uudet innovaatiot tulevat nopeasti saataville.

Liisauksen pääkohdat – Mitä ottaa huomioon

Kun harkitaan leasingia, on tärkeää miettiä ajokilometrejä ja sopimuksen pituutta. Leasing-sopimus on usein edullisempi, kun sitoudutaan pidemmäksi ajaksi ja vuosittaiset kilometrit ovat ennalta arvioitavissa. Kuitenkin, jos kilometrejä kertyy odotettua enemmän, ylimenevistä kilometreistä voi koitua lisämaksuja.

Yksityis- ja yritysleasingin yhtäläisyydet ja erot

Leasingin houkuttelevuus on sen joustavuudessa ja ennakoitavissa kustannuksissa, mutta valinta yksityis- ja yritysleasingin välillä vaatii harkintaa. Yksityisleasing tarjoaa yksilölle mahdollisuuden nauttia uuden auton eduista ilman omistamisen huolia, kun taas yritysleasing tuo verohyötyjä ja kassavirran hallintaa yrityksille. Molemmat vaihtoehdot vapauttavat asiakkaan auton arvonaleneman aiheuttamasta riskistä, mutta sopimusehdot, kuten kilometrirajoitukset ja palveluiden laajuus, on syytä huomioida tarkasti. Yksityisleasing sopii erityisesti niille, jotka arvostavat autoilussa helppoutta ja ennakoitavuutta, kun taas yritysleasing on räätälöitävissä yrityksen liiketoiminnan erityistarpeisiin.

Eli lyhyesti milloin leasing auto kannattaa ja kenelle?

Leasing on taloudellisesti järkevä valinta, kun halutaan uusi auto käyttöön ilman suurta alkupääomaa tai huolta auton jälleenmyyntiarvosta. Sen avulla voidaan nauttia uuden auton eduista, kuten takuusta ja nykyaikaisista mukavuuksista, kiinteällä kuukausihinnalla, joka kattaa suurimman osan auton käyttökuluista. Leasing-auto sopii erityisesti niille, jotka haluavat välttää auton omistamiseen liittyvät yllättävät kustannukset ja arvonaleneman. Lisäksi se on houkutteleva vaihtoehto niille, jotka arvostavat joustavuutta ja haluavat vaihtaa autoa säännöllisesti. Kuitenkin, leasingin kokonaiskustannukset voivat olla korkeammat pitkällä aikavälillä, ja sopimuksen ehdot, kuten ajokilometrien rajoitukset, voivat rajoittaa autoilun vapautta. Siksi on tärkeää punnita leasingin hyödyt ja haitat oman elämäntilanteen ja talouden näkökulmasta.

Lähteet:
https://www.minilex.fi/a/leasing-ja-sen-m%C3%A4%C3%A4ritelm%C3%A4

https://laki24.fi/leasing-sopimus/

https://www.op.fi/yritykset/rahoitus/investoinnit/auto-leasing

Leasing kustannuslaskuri

Leasingauton kustannuslaskuri

Leasingauton kustannuslaskuri

Leasingauton kustannuslaskurimme tarjoaa kätevän tavan arvioida leasing-sopimuksesi kokonaiskustannukset. Syötä vain kuukausittaiset maksut, ensimmäinen suurempi maksu, arvioitu jäännösarvo ja mahdolliset lisäkustannukset, kuten vakuutukset tai verot, niin saat nopeasti laskettua, mitä auton käyttö sinulle maksaa. Vaikka laskuri ei sisällä kaikkia mahdollisia menoja, kuten odottamattomia korjauskuluja tai polttoainetta, se antaa selkeän kuvan pääkustannuksista. Tämä helpottaa budjetin suunnittelua, mutta muista varautua myös arvaamattomiin menoihin tarkkaa budjetointia varten.